Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023 Ιουνίου 01, 2023

WINBACK TECAR - ένα ακόμη καταπληκτικό εργαλείο κατά του πόνου.

Θεραπεία σε οσφυαλγία

  Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες Winback Tecar Therapy, είναι μια πρωτοποριακή μέθοδος η οποία μέσω της μεταφοράς ενέργειας χωρίς ακτινοβολία, είναι σε θέση να διεγείρει και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας. 
Είναι η πρώτη φορά που συσκευή παράγει ενδογενώς θερμότητα. Όλα τα φυσικά μέσα ώς σήμερα στέλνουν εξωτερικό ερεθισμό στο εσωτερικό του σώματος.


  Με τη συγκεκριμένη θεραπεία η θερμότητα δημιουργείται από το ίδιο το σώμα του ασθενή. Αυτή η διεργασία κάνει τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και σαφώς πιο γρήγορη. Η αίσθηση είναι ευχάριστη και η εμπειρία του ασθεσνή μοναδική. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας θεραπεία.
 Αρχές λειτουργίας: Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας υψηλής συχνότητας η οποία μεταδίδεται διαμέσου των ιστών προκαλεί μοριακές δονήσεις οι οποίες έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας καθώς και την αύξηση της αιματικής ροής και του μεταβολισμού των κυττάρων σε τοπικό επίπεδο, η οποία συμβάλλει τόσο στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής όσο και στη λεμφική παροχέτευση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των φυσιολογικών διεργασιών που θα πραγματοποιούσε ο οργανισμός προκειμένου να ανταπεξέλθει και να επουλώσει τον τραυματισμό.

Θεραπεία αυχεναλγίας
Εφαρμογή σε αυχενικό σύνδρομο
Φυσιολογικές επιδράσεις: Οι φυσιολογικές επιδράσεις κατά την εφαρμογή της μεθόδου είναι η αγγειοδιαστολή και αύξηση της μικροκυκλοφορίας στο σημείο εφαρμογής, η αύξηση της διαπερατότητας της κυτταρικής μεμβράνης και η αύξηση των τοπικών μεταβολικών αντιδράσεων, η αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας καθώς και η αύξηση της ελαστικότητας του μυικού και τενοντώδη ιστού.


Πλεονεκτήματα: 
  Σε αντίθεση με τις άλλες μορφές θεραπείας, τα πλεονεκτήματα της TRC προκύπτουν από το γεγονός ότι το ρεύμα δεν μεταδίδεται με άμεση επαφή αλλά μέσω της κίνησης της έλξης και της αποστροφής των ηλεκτρικών φορτίων. Η δράση δημιουργεί έντονο ερεθισμό στο κυτταρικό επίπεδο ερεθίζοντας την φυσική διαδικασία αποκατάστασης του σώματος. Ο βιοερεθισμός των ιστών προκαλεί αγγειοδιαστολή και αύξηση της αιματικής ροής, μείωση του πόνου, μείωση της μυϊκής θλάσης και παροχέτευση του οιδήματος.
Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα της θεραπείας WINBACK TECAR που χρησιμοποιείται απο 115 εθνικά και συλλογικά σωματία διεθνώς είναι:

– Άμεση αναλγητική επίδραση από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

– Δραστική μείωση του χρόνου αποκατάστασης με σύντομη επιστροφή στις καθημερινές ή αθλητικές δραστηριότητες.

– Ακριβής και εστιασμένη θεραπευτική δράση σε οποιοδήποτε επίπεδο ιστού.

– Απόλυτα ασφαλής και ανώδυνη.

Ενδείξεις:

– Πόνους αυχένα και μέσης (αυχεναλγία, οσφυαλγία, ισχιαλγία) (δείτε σχετικό βίντεο για οσφυαλγία εδώ ή για ισχιαλγία εδώ)

 Θεραπεία παγωμένου ώμου (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

 Θεραπεία σε τραυματισμούς/τενοντοπάθειες του τενόντιου πετάλου των στροφέων στον ώμο (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

– Θεραπεία αυχενικού συνδρόμου
Θεραπεία σε θλάσεις δικεφάλου

– Πόνους αρθρώσεων και μυών

– Οστεοαρθρίτιδα

– Φλεγμονές και οιδήματα

– Κατάγματα

– Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

– Τενοντίτιδες (ή πιο σωστά, τενοντοπάθειες), επικονδυλίτιδα (ή πιο σωστά, επικονδυλαλγίες) (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

– Χονδροπάθειες

–  Μυικές θλάσεις

– Κακώσεις τενόντων και συνδέσμων όπως διαστρέμμα ποδοκνημικής (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

– Κακώσεις μηνίσκου

Χονδρομαλάκυνση ή και τενοντίτιδα (τενοντοπάθεια) επιγονατίδας (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

Άκανθα πτέρνας (πελματιαία απονεύρωση) (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

- τενοντοπάθεια ή και σε μετέπειτα στάδιο ρήξη του Αχίλλειου τένοντα (δείτε σχετικό βίντεο εδώ)

  Είναι και άλλες πολλές οι παθήσεις, αλλά εξατομικευμένα θα γίνεται πρόταση όπου θεωρείται απο τον φυσιοθεραπευτή πως έχει νόημα και πως πραγματικά θα βοηθήσει τον ασθενή. Η στοχευμένη θεραπεία με ραδιοσυχνότητες συνδυαζόμενη από τεχνικές χειροπρακτικής και κινησιοθεραπείας, αποτελεί ένα σπουδαίο μέσο για την καταπολέμηση του πόνου, την επούλωση των τραυματισμένων ιστών και την ταχύτερη αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας.





Φυσικοθεραπευτήριο ''Physio δρῶ'' Αθανασιάδης Δημήτρης
Συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ, Στρατό Ξηράς, Ναυτικού, Αεροπορίας, Ασφαλισμένους Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και Τράπεζας της Ελλάδος.
Τηλ. επικοινωνίας: 6973252265, 2511 104148
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 8Β, Καβάλα

About Δημήτρης Αθανασιάδης

Here you can share some biographical information next to your profile photo. Let your readers know your interests and accomplishments.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου